Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-03@21:19:28 GMT

بازار سكه وطلا در خواب آخر زمستان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۳۰۵۷

بازار سكه وطلا در خواب آخر زمستان

به گزارش اتاق خبر، طوري‌که طلا تا عصر روز گذشته از مروز 626 هزار تومان هم عبور کرد و سکه تمام بهار آزادي هم به شش ميليون و 130 هزار تومان رسيد. با اينکه عده‌اي از سودجويان با سوءاستفاده از شيوع ويروس کرونا و قرارگرفتن ايران در ليست سياه FATF درصدد ايجاد التهاب بيشتر در بازار هستند، اما همين دو اتفاق بازارهاي ايران را خالي از تقاضا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدين ترتيب، برخلاف تصورات روند حرکتي قيمت اين بازارها ارتباط مستقيمي با دو ارتباط مورد اشاره ندارد؛ بلکه کمبود تقاضا بازار را دچار حباب منفي هم کرده است. اصلي‌ترين دليل نوسان نرخ طلا طي روزهاي گذشته به بالارفتن نرخ ارز و جهش نرخ طلا در بازارهاي جهاني مربوط مي‌شود. ديروز بهاي هر اونس طلا در معاملات بين‌المللي تا مرز 1678 دلار هم پيش رفت، اما در پايان معاملات روي نرخ 1665 دلار آرام گرفت. دلار نيز در بازارهاي ايران همچنان مي‌تازد و تحت تاثير اخبار منفي قصد کوتاه‌آمدن از کانال 14 هزار تومان را ندارد. در اين زمينه «آرمان ملي» گفت‌وگويي با محمد کشتي‌آراي، رئيس کميسيون تخصصي طلا و جواهر، انجام داده است که در ادامه مي‌خوانيد.

***

نرخ سکه تمام بهار آزادي روز گذشته به شش ميليون و 130 هزار تومان رسيد و هر گرم طلاي 18 عيار هم 626 هزار تومان را پشت‌سر گذاشت. دليل اين اتفاق چيست؟

دو علت اصلي را براي افزايش نرخ طلا و سکه در روزهاي گذشته مي‌توان برشمرد. اولين و مهم‌ترين اتفاق به افزايش قيمت جهاني اونس طلا بازمي‌گردد. روز گذشته قيمت طلا در بازارهاي جهاني حدود 40 دلار افزايش داشت. در شرايطي که بازارهاي جهاني دستخوش چنين تحولاتي مي‌شوند، نمي‌توان انتظار داشت که بازار ايران عاري از نوسان بماند و بدون اعتنا به شرايط جهاني وارد روند نزولي شود. نکته دوم نيز مربوط به قيمت ارز مي‌شود. به هر حال ديگر ثبات ماه‌هاي گذشته در بازار ارز ديده نمي‌شود و دلار هر روز قيمت جديدي را تجربه مي‌کند. بازارهاي طلا و سکه نيز همواره تحت تاثير ارز قرار دارند و پيش از هر کالاي ديگري به نوسان ارزي واکنش نشان مي‌دهند. به هر حال اين روزها دلار وارد کانال صعودي شده و ديروز هم در صرافي‌هاي مجاز 14 هزار و 700 تومان عرضه مي‌شد. حال هر يک از اين دو عامل وارد کانال نزولي شوند، طبيعتا طلا و سکه هم آمادگي اين را دارند که به قيمت‌هاي پايين‌تري برسند.

عرضه و تقاضا در بازار به چه سمتي پيش مي‌رود. به هر حال اکنون در روزهاي پاياني سال به سر مي‌بريم و تجربه نشان مي‌دهد در اين روزها تقاضا افزايش مي‌يابد. عده‌اي از دلالان رشد تقاضا را عامل گراني طلا و سکه معرفي مي‌کنند؛ آيا امسال هم اين اتفاق رخ داده است؟

خير اينها صرفا صحبت‌هايي است که از سوي عده‌اي سودجو مطرح مي‌شود. اگر نگاهي به بازار داشته باشيم، متوجه مي‌شويم که در اين روزها تقاضا نه‌تنها نسبت به سال‌هاي اخير افت دارد، بلکه در مقايسه با ماه‌هاي گذشته هم دچار رکود شده‌اند. در حالي که بازار دچار رکود باشد فروشندگان تلاش مي‌کنند با قيمت‌هاي پايين‌تري به عرضه بپردازند. اين منطق همه بازارهاست و بازار سکه و طلا را هم نمي‌توان از آن مستثني کرد. به نظر مي‌رسد در سال جاري قدرت خريد آنچنان کاهش داشته که بسياري از شهروندان ديگر خريد طلا و سکه را از اولويت خارج کرده‌اند و فرارسيدن نوروز هم نمي‌تواند عاملي براي هجوم مردم به بازار و به‌تبع آن افزايش قيمت‌ها باشد. اتفاقا به‌دنبال کمبود تقاضاست که حباب بازار سکه و طلا منفي شده و رشد نرخ‌ها از ارز و بازار جهاني عقب مانده است.

در اين روزها بحث قرارگرفتن ايران در ليست سياه FATF و شيوع بيماري کرونا هم داغ است. عده‌اي هم در فضاي مجازي با تکيه بر اين موضوعات سعي در تامين منافع خود دارند. آيا اصولا اين اتفاقات مي‌تواند عاملي براي افزايش نرخ طلا و سکه باشد؟

خير؛ افزايش نرخ طلا و سکه صرفا به دو دليلي است که به آن اشاره کردم و نبايد دنبال عامل ديگري در اين زمينه بود. شيوع يک بيماري، آن هم کروناي واگيردار و مسري، خود به عاملي براي رکود بازار و کاهش قيمت‌ها تبديل شده است. مشخص نيست که چطور عده‌اي فريب اين صحبت‌ها را مي‌خورند و تصور مي‌کنند که شيوع کرونا نرخ طلا را افزايش مي‌دهد. البته اين بيماري شايد به‌صورت غيرمستقيم تاثيرگذار باشد و يقه بازار طلا و سکه را به‌عنوان بخشي از اقتصاد بگيرد؛ اما عاملي براي افزايش قيمت نخواهد بود. قرارگرفتن در ليست سياه FATF نيز اتفاقي نيست که بخواهيم آن را به‌عنوان عاملي براي بالابردن قيمت سکه و طلا معرفي کنيم. اين امر فقط قيمت ارز را تحت تاثير قرار داده است و نمي‌توان براي آن تاثير مستقيمي روي طلا و سکه در نظر گرفت.

آيا اخبار شيوع کرونا در کشورهايي نظير ايران، ايتاليا، کره جنوبي و ... در بازارهاي جهاني هم بي‌تاثير بوده است؟

به هر حال شيوع اين بيماري رشد اقتصادي کشورها را تحت تاثير قرار داده و کاهش نرخ رشد اقتصادي ريسک سرمايه‌گذاري را بالا مي‌برد. بنابراين سرمايه‌گذاران به دليل ترس از آينده وارد بازار جهاني طلا شده‌اند و با بالابردن تقاضا قيمت‌ هر اونس طلا را افزايش داده‌اند. به دنبال همين اتفاق است که نرخ طلا روز گذشته حدود 40 دلار افزايش يافت. اين ميزان از افزايش نرخ طلا، چشمگير است و بازار ايران را هم دستخوش تحول مي‌کند.

پيش‌بيني شما از آينده بازار سکه و طلا چيست؟ آيا مي‌توان به کاهش قيمت‌ها اميد داشت؟

پيش‌بيني دقيقي نمي‌توان از بازار انجام داد. معمولا رسانه‌هاي مي‌خواهند اطلاعاتي را درباره آينده بازار براي مخاطبان منتشر کنند و از الان شرايط پس از عيد را هم تحليل کنند، اما حتي يک ساعت آينده را هم نمي‌توان پيش‌بيني کرد.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: طلا و جواهر طلا و سکه بازارهای جهانی افزایش نرخ طلا هزار تومان تحت تاثیر روز گذشته طلا و سکه سکه و طلا قیمت ها عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۳۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر، سیر صعودی به خود گرفته و به رقم‌های بی‌سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت، جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به‌ جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴٠ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ٢٢٩٧ دلار برای هر اونس طلا رسید.

او در گفتگویی با ایسنا داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی رزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع، طی یک هفته اخیر، نرخ ارز کاهشی پیش آمد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییرات کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای 17 عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود. هر گرم طلای ١٨ عیار نیز بطور متوسط با ۴٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته، در آخرین معاملات، سه میلیون و ۴۶٩ هزار تومان به ازای هر گرم، مبنای معاملات طلا قرارگرفت.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

223223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902401

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها